Forsiden

Gratis skrivekurs for ungdom 11-12 mars

MiRee Abrahamsen har fått kulturstipend av Aust-Agder fylkeskommune til å holde skrivekurs, vil jeg tilby et åpent skrivekurs for ungdom mellom 13 - 18 år (ungdomsskole/ VGS) til å delta på gratis skrivekurs. Kurset skal gå over to dager, i helgen 11 - 12 mars, på Munkehaugen Kultursenter, kl. 13.00 - 16.00. Ta med skrivesaker eller PC.
Målet er å nå frem til ungdom som er glad i å skrive, og det stilles ingen krav til å ta med tekst eller å vise arbeider på forhånd, men man må jo være interessert i å skrive. Det er ikke noe krav om å være “skoleflink” eller å være verdensmester i grammatikk og rettskriving.
 
Den første dagen vil vi gjøre en del kreative øvelser, og deltakerne vil få konkrete skriveråd. Deltakerne jobber hver for seg og i grupper, og jeg har tett oppfølging. Vi bruker tid på å gå gjennom oppgavene. Og til sist får de konkrete skriveoppgaver. De begynner å skrive hvis de har tid til det, og hvis ikke, er det fint om de gjør noe hjemme på kvelden.
 
Den andre dagen er det rettledning. De skal få skrive videre, om de ønsker det, og så har vi opplesning (de som vil, men erfaringsmessig er det nesten alle - og det pleier å være god stemning), og jeg kommer med tilbakemelding om hva som er bra, og hva som kan bli bedre.
 
MiRee Abrahamsen har gitt ut en diktsamling og fem romaner, samt publisert en rekke artikler og innlegg, jeg har vært med i antologier, og dessuten holdt mange kurs og foredrag i Den Kulturelle Skolesekken. Jeg er veldig opptatt av at skriving skal være et åpent felt for alle som ønsker å dele en historie eller tanker. I skolen er det ofte mange som ønsker å lage tekst, men må forholde seg til strenge regler og krav som legger en demper på fantasien og det personlige aspektet. På kurset skal vi jobbe - men ha det moro! Ungdom som har lyst til å delta på Ungdommens kulturmønstring med tekst, får her en mulighet til å forberede seg.
 
For at alle deltakere skal få oppfølging, er det et tak på maks 20 deltakere. Det betyr at det er førstemann til mølla!
 
Kurset skal gå over to dager, i helgen 11 - 12 mars,
på Munkehaugen Kultursenter, kl. 13.00 - 16.00. Ta med skrivesaker eller PC.

Bindende påmelding på telefon 95059719/
Eller på mail. eerim0708@hotmail.comArr. MiRee Abrahamsen støttet av Aust-Agder fylkeskommune og Munkehaugen kultursenter