Offisielt plateslipp: Lawrence Scott Weiby 5. Mai.

De musikalske begivenhetene står i kø denne våren, nok en gang blir en amerikansk poet og tekstforfatter hyllet. Denne gang Emily Elizabeth Dickinson som var en amerikansk poet. Selv om hun var nærmest ukjent i sin levetid, regnes hun nå som en av USAs viktigste diktere i det nittende århundre.

Lawrence Scott Weiby er 59 år gammel vokst opp i Arendal, men født i San Francisco. Spiller piano og komponerer musikk. Han har spilt i band med mange navn siden 1993. Noen av navnene er Samsara, His lava Bed, Blimp, Dreaumey og sist Luverce Hayer s Extett. Musikken har han fått spilt” Live ”på forskjellige utesteder i Arendal og Kristiansand. Musikerne har kommet og gått. De mest trofaste har vært Øyvind Bjørnsen, Einar Kraft Myhren, Kevin Miller, Jørund Vålandsmyr, Geir Rørbakken og Linda Dyrholm.
I 2016 gav han ut en plate som han har kalt ”I died for beauty”. 12 sanger til dikt av den 1800-talls amerikanske poeten Emily Dickinson. Sangene ble skrevet i 1986, nøyaktig 100 år etter hennes død, men ble ikke spilt inn før 30 år senere.
Emily Elizabeth Dickinson var en amerikansk poet. Selv om hun var nærmest ukjent i sin levetid, regnes hun nå som en av USAs viktigste diktere i det nittende århundre.
Weiby har spilt og utviklet låtene med mange forskjellige musikere, instrument kombinasjoner og arrangementer fram til i dag. Weiby bruker stort sett lokale amatører og profilerte profesjonelle musikere som Lars Andreas Haug , Ole Kelly Kvamme, Sebastian Gruchot.  Orkesteret består av vokal, kor, piano, saxofoner, trombone, fløyte, fiolin, el-bass, tuba og slagverk. Til sammen er 15 musikere er involvert med Rasmus Solem som produsent, produksjonen har tatt ca to år og Solem skal ha mye skryt for å være dyktig og veldig grundig i dette prosjektet.   

Et av målene med det han gjør er at tilhørerene skal få presentert den verbale poesien på en annen måte, nemlig via det musiske uttrykk. Melodiene er enkle og melodiøse og står i sterk kontrast til orkester akkompagnementet, som har en del uventede vendinger i seg. Han er opptatt av å forene motstridende elementer som det tonale med det atonale, orden mot kaos, lyd kontra stillhet og fra det planlagte mot det mer tillfeldige. 

”What strikes me when listening to I died for beauty is the elegancy of the songs and the arrangements. A highly fascinating album.”

www.lunakafe.com

Fre. 5 mai
Munkehaugen konsert scene 2. etg.
Kl.21.00. Dørene åpner med velkomstdrink kl. 20.00

Bill . 200.- ungdoms /studentpris 150.- inntil fylte 25 år.

Arr. Munkebusiness arr. forening