Forsiden

Arendal platemesse lørdag 14. oktober

Høsten er kommet og ny platemesse er rettrundt hjørnet, det ble solgt vinyl for ca 20.000 de siste gangene det har vært arrangert i Arendal. Denne tradisjonen med 2 platemesser i året har virkelig vært en suksess.
HMV, en av de største forhandlerne av innspilt musikk i England, melder at de solgte en platespiller hvert eneste minutt i uken før jul. Salget av vinyl når samtidig nye høyder. Det er ikke bare HMV som melder om rekord-salg av platespillere. Også Amazon bekrefter den åpenbare trenden i markedet. Bransjetalsmenn i England trodde i tillegg på et platesalg som vil passere mer enn to millioner enheter i løpet av 2016. Dette har vi ennå ikke fått bekreftet. Det er isåfall hele 10 ganger mer enn det som ble solgt i 2007 da platesalget var på sitt aller laveste.
I USA I november var platesalget det høyeste på 26 år. Plater som selger spesielt godt er Arctic Monkeys "AM", Radioheads "King Of Limbs" og nærmest som forventet: Pink Floyds nærmest evige klassiker "Dark Side Of The Moon". Den blir vi visst aldri lei, og kjøper den på nytt i stadig nye formater.
Det skal bli særdeles interessant å se om veksten i platesalget stadig vil øke. For alle som holder på med Hi-Fi, som selgere, importørere eller hobbyister, er det knapt noe annet som kan øke interessen for lyd og lydprodukter i samme grad. Rekrutteringen kommer aldri fra Bluetooth-høyttalere og annet portabelt utstyr, men fra ethvert hifi-produkt som får lov til å stå i stua. Og nå er det altså bedre og bedre plass til platespilleren.

http://www.stereopluss.no/platespillere-var-aarets-julepresang-hos-hmv.5830327-356656.html

Munkehaugen kultursenter
Munkegt. 4
Lørdag. 14 oktober
kl 12 - 15.00
Inngang kr 50.-

Arrangør Munkebusiness arrangør forening