Forsiden

Sprømusikk fest lør. 9 des.

Den aller første Sprø Musikkfestivalen ble arrangert på Eydehavn i 1982. og festivalen vokste frem til 1985. Festivalen har blitt arrangert med mer eller mindre jevne mellomrom i 22 år om enn i en noe nedskalert utgave.. Fra 2009 har det vært som et fast arrangement før jul på Munkehaugen Scene.
I år stiller bl.a Haugesundsbandet Im Nebel som spilte på Sprømusikk Festival på midten av 80 tallet, i tillegg stiller flere kjente og kjære sprømusikk-artister.
MUNKEHAUGEN KULTURSENTER
LØRDAG 9. DESEMBER KL. 19:00
(dørene åpnes kl. 18:30)
 
Klart for år nr. 35 i rekken av SPRØ MUSIKK! Festivalen som startet i beskjeden form på Eydehavn 1982. Som de 3 neste årene vokste i størrelse & ambisjon. Men som likevel valgte å forbli små. Som siden 2009 har befunnet seg på Munkhaugen Kultursenter.
I år har vi 9 band/artister som i løpet av 6 timer vil presentere en større musikalsk bredde enn du noensinne vil få høre i Arendal.
 
Her er artistene i den rekkefølge de opptrer:
 
FAMLENDE FORSØK
Starta som duo 1982 og er nå en kvartett. Debuterte på Sprø Musikk 1982. Utgitt 12 album på LP, kassett, CD og nettutgave. Slipper denne dagen dobbelt-abumet «The Taco Takeover» (først i begrensa kassett-utgave, seinere i nettutgave på SubCulureRecords). Idag prøver de ut helt nytt materiale som de tenker å videreutvikle gjenneom en serie konserten i 2018.
 
RANGERS
Bortsett fra at de er 3-4 akustiske gitarer, deriblant Sprø Musikk veteran Nils Godestad, vet vi ikke stort om dette bandet. De planlegger å utgi et album i 2018.
 
ATMOSPHERE
Spacet gitarrock, med progressive elementer, bestående av gamle ring-rever i  Arendals rockhistorie. Vi nevner i fleng: Metallic Knock-Out, Brød & Sirkus, The Headclaeaners, Gul Tyv...
 
SINDRE & HÅKON
Begge kjent for å utøve det sprøeste av det sprø innen sprø musikk. Ikke mange i Arendal er klar over at Sindre Bjerga er en verdenskjent undergrunnsartist som turnerer verden over med sin særprega form for ambiente, psykedeliske kjøkken-elektronikk. Håkon Lie greier å vrenge flere lyder ut av sin platespiller enn du trodde var mulig. Han er også drivkraften bak arrangementer Non-Figuarativ Musikk i Tønsberg. Når de 2 slår seg sammen vet man aldri hva som kan skje!
 
HANDELSTANDEN
Ellevilt & spontant band med en flytende besetning, forskudde cover-låter og ironiske texter.
Frontet av «Engler & Angst» kunstneren Brt og solid backet opp av Kjetil Engen (Solbergsengen), Haakon Dikilitas (Hjaaik) og Jarle Davidsen.
 
IM NEBEL
Haugesunds-band som starta opp 1982. Utgitt kassettalbumene «Ut Av Tåkeheimen» (sammen med bandet Mutasjon) 1983, «Im Nebel» 1984, vinylsingelen «The Colours Turned Red» 1985 og CD-albumet «Im Nebel» 2016 (som er re-mastra materiale fra de 2 første albumene). De spilte på Sprø Musikk, på Barbutunet i 1984. Nå har bandet gjenoppstått etter 32 år i dvale & vi gleder oss!
 
SØLVKRE
En-manns elektronika i den mørkere gate, ofte inspirert av skrekk-forfatteren H. P. Lovecraft.
 
PECHBLEND
Elektronisk duo med bl.a. Petter Nesset fra Turmalin, som har spilt flere ganger på Sprø Musikk. De beskriver musikken sin som mørk elektronika/spacehouse.
 
BRØD & SIRKUS
Legendarisk Arendals-band som starta 1981, med medlemmer fra bl.a. Metallic Knock-Out, Dødens Triumf, Musikalsk Barnehage og Fosiktig. Utga kassett-albumet «Far Familie Flagg» 1982 og «Murene Mellom Oss» 1982. Bandet spilte på Sprø Musikk 1982, 1983 og 1984 (og kanskje fler enn det?) og hadde sin første re-union konsert på Sprø Musikk 2014. Bandet består idag av de 2 gjenlevne orginalmedlemmene

Arr. Munkebusiness og Crawling Chaos
Billett. 200.-

http://www.ticketmaster.no/event/spro-musikk-fest-2017-tickets/550089?language=en-us