Forsiden

Program Munkehaugen scene

Vi presenterer høstens program og første konsert er utsolgt. Interessen for pogo Pops har vært spennende og det blir en intimkonsert for dem som har vært tidlig ute og sikret seg billetter. Ellers er vi veldig glad for å ha Anne Lise Frøkedal med familien tilbake. The Northern Belle har røtter i Åmli og er et nytt friskt pust i norsk americana miljø.

Høstprogram 2018

Fre. 7. sept. Pogo Pops .  Utsolgt

30 år etter starten, 25 år etter albumdebuten og fem år etter forrige album er bergenstrioen tilbake med velkjente toner: catchy pop i landskapet Teenage Fanclub, The Beatles, David Bowie, a-ha og britpop a la Suede, med en liten sving innom crooner-pop. Samtidig skal de for første gang lanseres internasjonalt. I 2017 hadde Pogo Pops 30 års jubileum, og i den forbindelse gav de ut sitt syvende album på Apollon records med tittelen Love is the Greatest Compass. For utgivelsen mottok Pogo pops gode kritikker fra norsk og internasjonal presse.
Arr. Munkebusiness arr. Forening og Munkehaugen scene

https://www.facebook.com/Pogopops1/

https://www.ticketmaster.no/event/pogo-pops-billetter/579733

https://www.youtube.com/watch?v=aUUwJNEC0Cw

Fre. 28. sept. Solveig Andersen  I 2017 ble funk/ soul/pop albumet «Satisfied with sensible shoes» gitt ut. En gjennomført bra plate med masse lokale musikere involvert.  Solveig driver byens musikkpub Barrique som er veldig viktig for byens amatørmusikkliv. Her har Solveig fått dyrket sitt store låtskrivertalent. Hun har også vært solist i Arendal big band og mange andre konstellasjoner i mange år.
Arr. Munkebusiness arr. Forening og Munkehaugen scene

Offisiell video Solveig Andersen

Fre. 5 okt. Timeworn

Er et norsk metalband fra Vøyenbrua i Oslo bestående av medlemmer med lang fartstid i den norske DIY-hardcore/metalscenen. De har opparbeidet seg et rykte som en intens og tight live-opplevelse gjennom aktiv konsertvirksomhet og har bl.a spilt på Klubbøya og vært support for Kvelertak i Europa. Support: TBA

Aldergrense  18 år
Arr. Arendal Rock klubb

Fre. 19. okt. Frøkedal og familien

Anne Lise Frøkedal, også kjent under artistnavnet Frøkedal (født 19. juli 1981), er en norsk artist kjent fra Harrys Gym og I Was A King. Hun har også spilt med Dharma og Heroes & Zeros. I 2015 debuterte hun som soloartist. Hun ble nominert til Spellemannprisen 2016 i klassen indie for debutalbumet Hold on Dreamer. ”I don’t even care anymore”, synger Frøkedal innledningsvis på sitt nye album, men det er uvisst om det er et krigsrop eller ønsketenkning. Selv beskriver hun sitt nye album som en emosjonell berg- og dalbane: ”Jeg tenker på disse låtene som en gjeng med veldig gjenkjennelige raringer – sånn vi blir når sinne, frykt eller lidenskap vinner over logikken.”
Arr. Munkebusiness arr. Forening og Munkehaugen scene

https://www.facebook.com/frokedalmusic/

https://www.ticketmaster.no/event/frokedal-og-familien-billetter/579735

https://www.youtube.com/watch?v=LNgnmjRNvps

Fre. 2. November: The Northern Belle

Americanabandet The Northern Belle sparket i gang 2017 med en unik konsert i selveste Oslo Konserthus som både ble filmet og spilt inn i deres nye studio. Den eksklusive aften bydde på gjesteartister fra kremen av norsk americana: Mari Kreken (Darling West), Malin Pettersen (Lucky Lips), Janne Hea, Marte Herwell (Ruby Red & the Moonshine Brothers) og Live Miranda Solberg (Rattlers/Silver Lining). I tillegg til denne flotte konserten startet allerede innspillingene av det kommende albumet i Oslo Konserthus.
Arr. Munkebusiness arr. Forening og Munkehaugen scene

https://www.facebook.com/TheNorthernBelleMusic/

https://www.youtube.com/watch?v=t-dq08frWr4&list=PLc0-O9irx78R81rlJbcQCek4eL7bYM7tT&index=1

http://www.musikknyheter.no/anmeldelser/18195/The-Northern-Belle.html

Fre. 9. Nov .  Alpine Those Myriads, Petchblend,  Howard maple:

Eletronisk kveld  med tre artister skal fylle høstmørket med visuals og ny musikk. Vi er stolt av å presentere:  Alpine those Myriads som umiddelbart etter de første tonene utfoldes gir lydbildet assosiasjoner til en form for dystopisk estetikk - liksom et kryss mellom Nine Inch Nails’ “The Fragile” og Ulver sin “Perdition City” - med et prikkende, til tider nesten forvitret, dramatisk elektronisk landskap over prosessert perkusjon.

Lokale  duo  Pechblend består av Petter Nesset fra Turmalin og Vidar Fredriksen. Howard Maple er en annen lokal artist som også har vært spellemannnominert i klassen elektronisk musikk. Sjekk  album ute bla. på Spotify.
Arr. Munkebusiness arr. Forening og Munkehaugen scene
Forhåndssalg: https://www.ticketmaster.no/event/alpine-those-myrids-billetter/585825

https://soundcloud.com/alpinethosemyriads

Alpine Those Myriads youtube

Howard Maple youtube

Fre. 16. nov. Torgeir Waldemar.

Han debuterte med EP-en Take me Home på Astma Records november 2012. 3. oktober 2014 ga han ut sitt første album, Torgeir Waldemar, på Vestkyst Records / Musikkoperatørene. For albumet ble han nominert til klassene country og årets nykommer under Spellemannprisen 2014. Han ga ut sitt andre album, No Offending Borders, i januar 2017 og ble for det nominert til Spellemannprisen 2017 i klassen rock. Arendal Låtskrivernettverk har siden juni 2017 hatt samlinger ca en gang i måneden på Munkehaugen. Med låtskriving i sentrum og en frivillig «hjemmelekse» til hver gang, så har det blitt produsert mange sanger i forbindelse med disse treffene. Denne kvelden vil vi presentere et lite utvalg av sanger som har blitt til underveis i Arendals fine låtskrivergjeng. Det blir intervju av Waldemar på scenen i forkant av konserten.
Arr. Munkebusiness arr. Forening og Munkehaugen scene

I samarbeid med Arendal  låtskriver nettverk.
Forhåndssalg: https://www.ticketmaster.no/event/torgeir-waldemar-billetter/585827

https://www.facebook.com/torgeirwaldemar/

Lør. 8.des Sprø musikk

Sprø Musikk er musikk utenfor allfarvei, musikk for de rare, de litt skeive og de som ikke tar seg sjøl altfor høytidelig. Etter de første årene i skogen og andre steder på 80- 90 tallet har minifestivalen vært på Munkehaugen scene.

Program:
Thomas Robsahm
Famlende forsøk m. Sindre Bjerga
Three drunken maidens
Handelstanden
Pål Asle Pettersen
Tzar Dean m.Coalmine Five
Zan Hoffmann Litauen
Vrang Vilje
Next life
Megafon DK


Forhåndssalg. https://www.ticketmaster.no/event/spro-musikk-fest-billetter/585829
Arr. Crawling Chaos , Munkebusiness arr. Forening og Munkehaugen scene

26.des. Julejammen ARK

Tradisjonen tro, Julens rockebegivenhet med mange lokale på scenen. Program kommer

Aldersgrense 18 år

Arr. Arendal Rock klubb