Forsiden

Tomas F band plateslipp fre. 20 april

Bandet beskrives som energisk og sjelfullt, med forgreninger dypt ned i både rockens og bluesens røtter. Tomas F spiller så svetten spruter mens gitaren hans formidler hjerteråe toner i blått og til tider sort.. platen ble gitt ut digitalt høsten 2017 men har ikke blitt fremført i ren konsertsetting før nå.

Sprø klang
Arendals tidende journalist: Bjørg Fosslie skriver: 

"Tomas Fianebakken med band fra Arendal har gitt ut EP med fire spor, to med vokal og to instrumentale. 

Han står selv for vokal-, gitar-, bass- og munnspillinnspillingen. Når de spiller live tar Morten Øya ­ansvar for bassen.

Lokal innspilling
Med seg i bandet har han Ole Andre Fossan Bergem fra Stavanger på trommer, Frode Moltemyr fra Arendal bidrar på orgel på låta «She Can Walk Through the Rain», skrevet av Arne. EPen er spilt inn i studioet til Clutterbillies i Froland og gitt ut på plateselskapet til Eden Root, Cherubeam Records.

Bandet er inspirert av Doyle Bramhall og Lenny Krawitz, noe en kan høre spesielt godt på nevnte sang, «She Can Walk Through the Rain». Det er også mulig å spore påvirkning av Eric Clapton i både vokal og gitarspill og Jethro Tull fra den mest rocka perioden i overganger mellom de ulike instrumentene og vokal. Innflytelsen fra Lenny Krawitz blir nok tydeligst i «Mean Ol Dog», som har rølpete lydkvalitet og masse energi, men vokalen til Tomas Fianbakken er rå og tøff og gir et mer rocka inntrykk enn Krawitz. Han har i tillegg god engelsk uttale. I «Mama knows» og «Majesty» kommer gitaren veldig tydelig fram. Den er lengtende og smektende med til tider sprø klang og gir meg assosiasjoner til David Gilmour og glanstida til Pink Floyd. Jeg gleder meg til å høre mer av dette. "

https://arendalstidende.no/kultur/plateanmeldelse-thomas-f-band/
 

Support: Rangers
Bill.100.- Ungdom student inntil 25 år.
Fullpris. Bill. 150.- Voksen
Dørene åpner 21.00

Arr. Munkebusiness arr. forening