Forsiden

Arendal Platemesse lør. 28. april

På platemesser kommer det unge og gamle med en enorm kunnskap om plateutgivelser og musikkhistorien. Nå får flotte platecover sjansen til og komme frem fra bortgjemte steder hyllene. Brukte vinylplater er i dag viktig salgsvare for musikkelskere. Noen av de mer sjeldne albumene får i dag veldig høye priser.
Våren er kommet sammen med platemesser i mange store byer, det ble solgt vinyl for ca 20.000 de siste gangene det har vært arrangert i Arendal. Denne tradisjonen med 2 platemesser i året har virkelig vært en suksess.
HMV, en av de største forhandlerne av innspilt musikk i England, melder at de solgte en platespiller hvert eneste minutt i uken før jul. Salget av vinyl når samtidig nye høyder. Det er ikke bare HMV som melder om rekord-salg av platespillere. Også Amazon bekrefter den åpenbare trenden i markedet.
Salget av LP/vinylplater har steget jevnt hvert år siden 2011, og fyller stadig større gulvarealer i butikker som selger musikk og film. I fjor ble det solgt hele 15.000 platespillere i Norge, ifølge tall fra Elektronikkbransjen. Samme statistikk viser at det bare ble solgt 1.000 CD-spillere totalt.


Arendal platemesse
Munkegt. 4. Arendal
Lørdag. 28 april
kl 12 - 15.00
Inngang kr 50.-

Munkebusiness arrangør forening