Program 2017

Arendal Rock klubb Julejam 2.Juledag

Munkehaugen scene sitt konsert tilbud 2017 avsluttes med Arendal Rock Klubb sin legendariske Julejam, alltid stappfullt hus og som alltid med aktuelle arendalsband.

Vorbid kombinerer thrash metal med progressive elementer. Bandet har gjort seg svært bemerket på kort tid, i fjor representerte de Norge i den internasjonale finalen av Global Battle of the Bands der de til slutt endte på en fjerdeplass. Høsten 2016 gav de ut en EP´n «Vorbid» som høstet lovord både nasjonalt og internasjonalt. Her skriver blant annet Norskmetal.net at "Thrash is not really my favorite genre in the realm of metal, but these dudes do put forth a compelling case as to why you need to check it out a bit further" –(5/6). Våren 2017 gikk bandet helt til topps i Wacken Battle Norge og har spilt på både Wacken og Bloodstock. De er nå i sluttprossessen på sin nye plate og vi gleder oss masse til å se de på Munkehaugen scene igjen.

RISE ABOVE
, nominert til GAFFA-prisen for "Årets norske nykommer", tøyer grensene innen hardcore punk. Beskrevet som "et forfriskende adrenalinrush fra start til slutt", fikk debut EP-en, "Sounds of Liberation", sikret dem tittelen UKAS URØRT på NRK P3. "Et voldsomt, men samtidig lidenskapelig førstemøte med et meningsfullt og svært lovende band.”
De var å se på Tunghørt 2017, Slottsfjell 2017, og Øyafestivalen 2016 til strålende omtaler, deriblant 9/10 fra Musikknyheter.no. “RISE ABOVE spiller forbanna bra hardcore, enkelt og greit.” “Kompromissløst og rett i trynet.” “Det er forfriskende å se et så ferskt og så godt hardcore-band, når hardcore-sjangeren i Norge ikke har fått inn ungt blod på mange år.”

Bong Temple er endelig tilbake med stoner rock! Gjør dere klare for å bevege hodene til tunge riff og fengende vokaler.

Kåddø. Spiller sine egne versjoner av Led Zeppelin, Black Sabbath og Bruno Mars. Kåddø består av medlemmer fra Vorbid, Underwing, From Below og Hjaaik.

Kl. 20.00 - 24.00
CC: 200/150-, for de under 26 år.
50,- rabatt til ARK medlemmer ut 2018.
https://www.facebook.com/events/1520399338067421/

Dere kan registrere dere som medlemmer i døren på konsertene. Medlemskap koster 50,-

Arr. arendal Rock klubb 18 årsgrense.

Sprømusikk fest lør. 9 des.

Den aller første Sprø Musikkfestivalen ble arrangert på Eydehavn i 1982. og festivalen vokste frem til 1985. Festivalen har blitt arrangert med mer eller mindre jevne mellomrom i 22 år om enn i en noe nedskalert utgave.. Fra 2009 har det vært som et fast arrangement før jul på Munkehaugen Scene.
I år stiller bl.a Haugesundsbandet Im Nebel som spilte på Sprømusikk Festival på midten av 80 tallet, i tillegg stiller flere kjente og kjære sprømusikk-artister.
MUNKEHAUGEN KULTURSENTER
LØRDAG 9. DESEMBER KL. 19:00
(dørene åpnes kl. 18:30)
 
Klart for år nr. 35 i rekken av SPRØ MUSIKK! Festivalen som startet i beskjeden form på Eydehavn 1982. Som de 3 neste årene vokste i størrelse & ambisjon. Men som likevel valgte å forbli små. Som siden 2009 har befunnet seg på Munkhaugen Kultursenter.
I år har vi 9 band/artister som i løpet av 6 timer vil presentere en større musikalsk bredde enn du noensinne vil få høre i Arendal.
 
Her er artistene i den rekkefølge de opptrer:
 
FAMLENDE FORSØK
Starta som duo 1982 og er nå en kvartett. Debuterte på Sprø Musikk 1982. Utgitt 12 album på LP, kassett, CD og nettutgave. Slipper denne dagen dobbelt-abumet «The Taco Takeover» (først i begrensa kassett-utgave, seinere i nettutgave på SubCulureRecords). Idag prøver de ut helt nytt materiale som de tenker å videreutvikle gjenneom en serie konserten i 2018.
 
RANGERS
Bortsett fra at de er 3-4 akustiske gitarer, deriblant Sprø Musikk veteran Nils Godestad, vet vi ikke stort om dette bandet. De planlegger å utgi et album i 2018.
 
ATMOSPHERE
Spacet gitarrock, med progressive elementer, bestående av gamle ring-rever i  Arendals rockhistorie. Vi nevner i fleng: Metallic Knock-Out, Brød & Sirkus, The Headclaeaners, Gul Tyv...
 
SINDRE & HÅKON
Begge kjent for å utøve det sprøeste av det sprø innen sprø musikk. Ikke mange i Arendal er klar over at Sindre Bjerga er en verdenskjent undergrunnsartist som turnerer verden over med sin særprega form for ambiente, psykedeliske kjøkken-elektronikk. Håkon Lie greier å vrenge flere lyder ut av sin platespiller enn du trodde var mulig. Han er også drivkraften bak arrangementer Non-Figuarativ Musikk i Tønsberg. Når de 2 slår seg sammen vet man aldri hva som kan skje!
 
HANDELSTANDEN
Ellevilt & spontant band med en flytende besetning, forskudde cover-låter og ironiske texter.
Frontet av «Engler & Angst» kunstneren Brt og solid backet opp av Kjetil Engen (Solbergsengen), Haakon Dikilitas (Hjaaik) og Jarle Davidsen.
 
IM NEBEL
Haugesunds-band som starta opp 1982. Utgitt kassettalbumene «Ut Av Tåkeheimen» (sammen med bandet Mutasjon) 1983, «Im Nebel» 1984, vinylsingelen «The Colours Turned Red» 1985 og CD-albumet «Im Nebel» 2016 (som er re-mastra materiale fra de 2 første albumene). De spilte på Sprø Musikk, på Barbutunet i 1984. Nå har bandet gjenoppstått etter 32 år i dvale & vi gleder oss!
 
SØLVKRE
En-manns elektronika i den mørkere gate, ofte inspirert av skrekk-forfatteren H. P. Lovecraft.
 
PECHBLEND
Elektronisk duo med bl.a. Petter Nesset fra Turmalin, som har spilt flere ganger på Sprø Musikk. De beskriver musikken sin som mørk elektronika/spacehouse.
 
BRØD & SIRKUS
Legendarisk Arendals-band som starta 1981, med medlemmer fra bl.a. Metallic Knock-Out, Dødens Triumf, Musikalsk Barnehage og Fosiktig. Utga kassett-albumet «Far Familie Flagg» 1982 og «Murene Mellom Oss» 1982. Bandet spilte på Sprø Musikk 1982, 1983 og 1984 (og kanskje fler enn det?) og hadde sin første re-union konsert på Sprø Musikk 2014. Bandet består idag av de 2 gjenlevne orginalmedlemmene

Arr. Munkebusiness og Crawling Chaos
Billett. 200.-

http://www.ticketmaster.no/event/spro-musikk-fest-2017-tickets/550089?language=en-us

Folkmetal 24. Nov. Blodsmak support Vanvidd

Blodsmak spiller en potent miks av allsangvennlig heavy og norske folketoner med hjertet naglet fast på utsiden av skjorta. Og de gjør det på rockespråket nynorsk!. Support bandet Vanvidd er tilbake etter en lengre pause og flere nye medlemmer.

Studioalbumet «Gjennom marg og bein». Et dønn solid hardtslående rytmisk rockealbum som anbefales på det sterkeste.
Debutalbumet "Av jord er me komne" sparket inn døra og blåste av taket på folkrockscenen i 2014.
Oppfølgeren "Gjennom marg og bein" fra 2016 befestet Blodsmaks posisjon som et helt unikt band i den norske rockefloraen, med vilt catchy melodier, inderlig vokal og riff som kan få Dovre til å slå sprekker.Bandet som består av Tom Ostad (sang og gitar), Åsgeir Størdal (gitar), Magnus Tveiten (gitar), Steinar Evant (bass) og Geir Johansen (trommer) har sin opprinnelse fra Drammen og beskriver sin musikksjanger med et smil om munnen som Hallingcore, noe som de greit oppsummerer som Blodsmaks amalgam av skamfeite heavyriff og norske folketoner. Ironien, som det finnes i «bøtter og spann» av bak denne hardtslående, tungriffede muntre rockegjengen tolkes som....«Er'e så nøye 'a?.....rock er rock»
https://www.youtube.com/watch?v=R1RVWNzFNjE


Vanvidd: “Ekte norsk folk-metal med begge beina godt plantet i myra, ikke noe pompøst dritt men en troll-neve av granitt midt i trynet.’’ - Eirik Messiah Norheim. Vanvidd ble kåret til årets nykommere av Folk-Metal Magazine med sitt første plateslipp og etter flere måneder med venting hiver de seg på scenen igjen den 24 Nov. Vanvidd har også spilt support for Enslaved på både Munkehaugen og Østsia på UIA i Kristiansand.

Fredag: 24 Nov.
CC: 200/150-, for de under 26 år.

50,- rabatt til ARK medlemmer ut 2018.
Dere kan registrere dere som medlemmer i døren på konsertene. Medlemskap koster 50,-
18 årsgrense.

Ida Jenhus duo 11. Nov.

Vi synes det er stort å få Ida Jenshus til Munkehaugen scene. Hun gav ut en konsertplate i «Live» i 2016 og mange vil nok også huske hennes konsert på hovedscenen under Canal Street dette året, dette blir en intimkonsert med få billetter tilgjengelig.
11 november holder artisten Ida Jenshus en intimkonsert på Munkehaugen Kultursenter i Arendal. Siden hun vant talentkonkurransen Lyden Av Lørdag på NRK TV i 2007, har hun vært en av landets mest markante utøvere i sjangeren americana/country. Hun ar allerede rukket å utgi en rekke album og er aktuell med den nye plata «Two Worlds». Debutplata «Colour of the Sun», som ble belønnet med Spellemannsprisen i klassen for country , kom i 2008 og i 2010 fikk hun Spellemannsprisen for plata «No Guarantees» . Hennes tredje album «Someone To Love» fra 2012 ble også funnet verdig en Spellemanspris. Hun har altså fått spellemannspris for alle sine tre første utgivelser, noe som bare hun og Dum Dum Boys kan skilte med! Ida Jenshus ble også nominert til spellemannsprisen i 2014 i klassen for Årets Popsolist for utgivelsen «Let It Go». Som artist beveger Ida Jenshus seg i countrymusikkens ytterpunkter noe som ble tydeliggjort på hennes plate «Starting Over Again» fra 2015 der låtene strakk seg opp mot seks, sju, åtte og ni minutter.I oktober i år slapp hun altså plata «Two Worlds» der hun har samarbeidet med den anerkjente amerikanske låtskriveren John David (JD) Souther, kjent for sitt samarbeid med bl.a Linda Ronstadt, Eagles, James Taylor og Bonnie Raitt.

Det er med andre ord en artist i ypperste klasse man har anledning til å oppleve på Munkehaugen Kultursenter denne novemberlørdag.

Dørene åpner. 21.00.
Få billetter.
Bill.pris ordinær. 325.-
Ungdom student. 240 maks fylte 25 år

https://idajenshus.no/

https://www.ticketmaster.no/event/ida-jenshus-tickets/549319?language=en-us

Fre.10.11. Thulsa Doom support De Marvells

Thulsa Doom kommer med et fantastisk nytt album i oktober etter en pause på nesten 15 år:) Bandet ble grunnlagt i 1999 av Ole Petter Andreassen (også kjent fra The Cumshots og Black Debbath). Et annet medlem er Egil Hegerberg, kjent fra Gartnerlosjen og Black Debbath.

Thulsa Doom la opp i 2006. De har fra før av tre plater og en EP bak seg, den siste fra 2005, og etter gjenforeningen har de utgitt remastrede versjoner av de tidligere platene. Nå er de tilbake med plata «A Keen Eye for the Obvious».I 2000 debuterte Thulsa Doom med den klassiske EP’en «She Fucks Me». Norges første stoner-release. Året etter fulgte de sterkt opp med «The Seats are Soft But the Helmet Is Way Too Tight», en av 2001s sterkeste norske rockeutgivelser, selv om avslutningssporet er noe stillestående. Og mye tyder på at «A Keen Eye for the Obvious» blir en av 2017s beste norske rockeutgivelser, selv om det har sneket seg inn et stillestående kutt her også, «Confident Me».
https://www.youtube.com/watch?v=Djc0rtrffg0

De Marvells har uten tvil hentet mye inspirasjon fra band som Hawkwind og Savage Rose men også fra Nick Cave, Pj Harvey og Tarantino-Soundtracks. De har en energisk og dynamisk tilstedeværelse på scenen. Energien og melankolien i den kraftige vokalen til Christine Marvel ligger perfekt over den mørke, psykedeliske gitaren, de tunge trommene og den suggerende bassen.https://www.youtube.com/watch?v=cmKhG4NiWV0&list=PLHfL357oZnYU9U_-SvExX0tKVS8BZ5pms

Bill. Ordinær 275/220 student / ungdom
http://www.ticketmaster.no/event/thulsa-doom-tickets/549321?language=en-us
Arr. Munkebusiness i samarbeid med Arendal Rock klubb

Kristian Kristensen norges nye stjernevokalist 26.okt.

Kristian Kristensen har tatt Norge med storm det siste året og er på lang turné. Han er A-listet med alle sine singler i lang tid på radio og solgte ut Rockefeller i 2016 på første forsøk like etter EP slipp.

Kristian Kristensen er tilbake med enda en ny låt og annonserer Norgesturné!  Han spilte bla. på årets Skral festival der fikk han til både allsang og litt Beatles stemning.  Kristian Kristensen har nå etablert seg som en av de virkelig store stemmene og låtskriverne her til lands. Særlig blant de unge. Publikum har omfavnet låter som «Kan du lære mæ?», «Varm» og «Du som snakke». følger gullstrupen fra nord i dag opp suksessen med singelen «Du e her», samtidig som han høstens turnédatoer. Noen vil sammenligne ham på linje med fjorårets komet Sondre Justad.
Få billetter: forhåndssalg. http://www.ticketmaster.no/event/kristian-kristensen-tickets/545073?language=en-us

Dørene åpner 20.00 - Fri alder.
Bill. ordinær: 300/220 - student / ungdom under 26 år.
Få billetter: forhåndssalg på Munkehaugen kultursenter.
Bestill her. 90507649 - olejohan.lillegaard@gmail.com

https://www.youtube.com/watch?v=8B65CWG6e0w

Dørene åpner: kl 20. Konsert kl 21.00

2.etg. Munkehaugen scene.

Arr. Munkebusiness.

Arendal rock klubb sesongstart. 20 okt. rock og progkveld

Den første kvelden i høst blir en god blanding av pop, rock og prog! Vi gleder oss allerede til 20 oktober, hvor SubTrees og Quip Azure vil skape fantastisk stemning.
Subtrees:
SubTrees spiller sort, elektronisk rock, med hjertet pent forankret rett utenfor proghjørnet av rockesekken, sa NRK og trillet 8/10 for SubTrees` 2 siste album "​.the other room.."(2016) og "Backyard" "(2013).
Pompøst og intenst, lite og vart, metal og rock; Det er ikke så mange regler igjen for bandets musikk.
For etter snart 25 år, hviskes grensene ut, og musikk handler om en følelse. Om stadig pågående sinne, frustrasjon, lykke og tilstedeværelse. Og å få lov til å spille det ut, live!

Quip Azure:
Quip Azure spiller en forrykende blanding rock/prog som vil imponere de felste. De spilte på Julejammen i 2016 og ble veldig godt mottatt av publikum. Bandet har kommet til finalen i Understreet i regi av Canal Street og har vunnet Rytmisk Fabrikk sin talentkonkurranse i 2013 under navnet Saturns Tredje Måne.

Kl. 20.00 Dørene åpner.
CC: 150/100kr for de under 26 år.

18 årsgrense.
Subtrees:
https://www.youtube.com/watch?v=s-MnxMrctAE


Arr. Arendal Rock klubb
 

Fredag 6 okt. Låtskriver kveld med Einar Fadnes ( Jim Stãrk ) del 2

Einar Fadnes har en sterk låtkatalog med mange hiter. Dette er samling nr 2 og vil ha mer fokus på tekster og inspirasjonskilder.

Fredag 6.10 Låtskriverkveld med Einar Fadnes ( Jim Stãrk ) del 2.
Jim Stärk er et norsk band bestående av Einar Stokke Fadnes og Inge Sørbrøden. Navnet er hentet fra James Deans rollefigur Jimmy Stark i 50-talls filmklassikeren Rotløs ungdom.
Einar Stokke Fadnes og Inge Sørbrøden er fra samme område utenfor Oslo, og de møttes gjennom sin felles musikkinteresse. De dannet Jim Stärk i 2001, sammen med trommeslager Simen Mæhlum og pianist, Asbjørn Ribe. Senere kom vår lokale musiker inn som trommeslager. I juli 2009 meldte trommeslager Tom Rudi Torjussen at han har sluttet i bandet. Bandet har deretter brukt forskjellige trommeslagere. Mest brukt er Erland Dahlen. Gitarist, Trond Mjøen, har også vært en flittig brukt gitarist og var sterkt delaktig i platene Turn Around And Look og Rainy Love Sounds i tillegg til å være bandets faste live-gitarist.

Moderator er Jan Thygesen som er musiker, tekstforfatter og vil føre en samtale med de inviterte.

Denne gang vil låtskriverkvelden ha et eget fokus på tekster og gjester er :Camilla Susann Haug, Tomas Fianbakken og Anne Mihaila.
Gjestemusiker sammen med Einar Fadnes er Rasmus Solem og vil avslutte med et sett. 

Fri alder:

Bill. Ordinær pris150/100 for ungdom
Dørene åpner kl.20.00
Arr. Munkebusiness i samarbeid med Arendal låtskrivernettverk - Rytmisk Fabrikks talentutviklingsprogram.

 

VIAN konsert 29. sept.

"Ulidelig vakkert fra Kristiansandsbaserte VIAN"
VIAN er et Kristiansand-basert band, frontet av vokalist og låtskriver Elisabet Mjanger, samt produsent og bassist Vegard Kummen. Med bandmedlemmenes ulike bakgrunner skapes et uttrykk som henter inspirasjon fra mange forskjellige sjangere. Musikken er innovativ, sfærisk og nær med et vakkert og tidløst lydbilde.
  

Bandets debutsingel Gå der vinden blåser fikk en god mottakelse, og ble blant annet lagt til på Norsk på Spotify sin spilleliste Norsk på Norsk, i tillegg til å bli listet av NRK Radio Sørlandet. VIAN jobber for tiden med deres tredje singel som vil bli sluppet i februar/mars 2017, samt en EP i løpet av 2017. Begge singler er mikset i Propeller Music Division studio i Oslo av Mike Hartung (Highasakite, Jaga Jazzist, Marit Larsen, m.m). Musikkvideoene er produsert av Martin Bremnes.

"Kristiansandsbandets kjølige, distinkt nordisk-lydende pop klarer kunststykket å høres skjør og storslått ut på én og samme tid. Singelen 'Heilt Te Du Dør', for eksempel, fanger lyden av desperasjon badet i nordlys."
- Konsertanmeldelse, FVN (Roy Søbstad)
"En tiltalende melodi omfavner deg mykt og behagelig. Kristiansand-gruppa VIANs nye singel er lett dandert, pasjonert og intens, med et øre for drama"
- Deicman musikkblogg om 'Hvit Støy'.

http://p3.no/musikk/inspirert-av-musikalske-forskjeller/

Spotify: http://spoti.fi/2oBBtqa
iTunes: http://apple.co/2qkwSVT
YouTube: http://bit.ly/2qduxgh

Ordinær billett. 150.-
100.- Student - ungdomspris maks fylte 25 år.

Arr. Munkebusiness.

Musikkens dag 10. Juni

Årets musikkens dag er nr 6 i rekken av utekonserter i regi av Rytmisk fabrikk, vi har denne gang hatt en egen booking komite som har fått inn artister fra Bergen, Drammen, Kristiansand, Grimstad og Arendal.
 Vi kan love et veldig variert program , med pop, hip hop , rock mm

Program:
Dørene åpner 17.30

18.00 Cristoffer
18.20  Tiril
18.50 Baby Heartless
19.30 VIAN
20.30 Eodon
21.10 I Am K
21.50 Rise above
22.30 46SIMMY
Slutt: 23.00

Pressemelding:
http://www.rytmiskfabrikk.no/

Fre. 2 juni Electronica med projectD

Vårens eletronika kveld , vi inviterer tilbake gruppen som står mer 90 tallpreget elelctronica ProjectD som uttales Projected.
Fredag 2 . Juni
ProjectD  Electro-sammensetningen ProjectD (uttales Projected) er det Carl Hammarlund (Sverige ) som står bak. Nå bosatt i Arendal og byr på melodiøs
vokal kombinert med passe tunge beats, gjerne med teknologi inspirerte tekster og temaer. Nye sanger slippes fortløpende på bland annet Spotify (ProjectD) og Soundcloud. Nye sanger er nettopp lagt ut ..

Bill. pris voksne: 150.- student/ungdomspris 50.- maks 25 år.

Dørene åpner Kl.21.00
http://Soundcloud: www.soundcloud.com/ProjectedMusic
Arr. Munkebusiness

Underwing plateslipp fre. 20 mai.

Underwing har begynner å bli lagt merke til og har hatt premiere i programmet til P3 Ruben. Underwing sammen med flere andre sterke band ble også presentert på Rytmiske fabrikk sin showcase på Uhørt i Oslo rett før årets Bylarm.
I en tid hvor sjanger er blitt en begrensning for musikalsk kreativitet så kan «Kaela Upsweep» sies å være et helt unikt tilskudd i den norske musikkjungelen. Utgivelsen består av fem varierte spor som sammensveiser grunge, metal og funk sjangerne. Resultatet er en EP med et mangfoldig musikalsk uttrykk der stikkordene er melodiske vokallinjer og fengende rytmer.
På «Kaela Upsweep» står også lyrikken i høysetet og et sentralt tema er her hvordan man kan vokse som menneske gjennom å overkomme utfordringer man møter i livet. Angst, depresjon og psykisk helse er her noen sentrale stikkord, i tillegg til hvordan dagens materialistiske samfunn og dets konvensjoner rundt angst og depresjon forverrer problematikk
Utgivelsen er mikset, mastret og produsert av Joachim Walle Michalsen, bandets trommeslager, mens bandets bassist og vokalist, Enyeto Kotori, har stått for det visuelle designet. På denne måten har alle aspekter ved bandets originale visjon for «Kaela Upsweep» blitt ivaretatt. «Kaela Upsweep» vil bli utgitt både digitalt og fysisk gjennom Pinecone Records den 20. Mai. Utgivelsen vil bli akkompagnert av en landsomfattende turne som vil snart bli annonsert.

https://www.youtube.com/watch?v=TccwI2ALUEk

Sted: Munkehaugen scene
Dato: 20. Mai, 2017
CC: 150/100 (for de under 26) NOK
Arr. Arendal rock klubb

Offisielt plateslipp: Lawrence Scott Weiby 5. Mai.

De musikalske begivenhetene står i kø denne våren, nok en gang blir en amerikansk poet og tekstforfatter hyllet. Denne gang Emily Elizabeth Dickinson som var en amerikansk poet. Selv om hun var nærmest ukjent i sin levetid, regnes hun nå som en av USAs viktigste diktere i det nittende århundre.

Lawrence Scott Weiby er 59 år gammel vokst opp i Arendal, men født i San Francisco. Spiller piano og komponerer musikk. Han har spilt i band med mange navn siden 1993. Noen av navnene er Samsara, His lava Bed, Blimp, Dreaumey og sist Luverce Hayer s Extett. Musikken har han fått spilt” Live ”på forskjellige utesteder i Arendal og Kristiansand. Musikerne har kommet og gått. De mest trofaste har vært Øyvind Bjørnsen, Einar Kraft Myhren, Kevin Miller, Jørund Vålandsmyr, Geir Rørbakken og Linda Dyrholm.
I 2016 gav han ut en plate som han har kalt ”I died for beauty”. 12 sanger til dikt av den 1800-talls amerikanske poeten Emily Dickinson. Sangene ble skrevet i 1986, nøyaktig 100 år etter hennes død, men ble ikke spilt inn før 30 år senere.
Emily Elizabeth Dickinson var en amerikansk poet. Selv om hun var nærmest ukjent i sin levetid, regnes hun nå som en av USAs viktigste diktere i det nittende århundre.
Weiby har spilt og utviklet låtene med mange forskjellige musikere, instrument kombinasjoner og arrangementer fram til i dag. Weiby bruker stort sett lokale amatører og profilerte profesjonelle musikere som Lars Andreas Haug , Ole Kelly Kvamme, Sebastian Gruchot.  Orkesteret består av vokal, kor, piano, saxofoner, trombone, fløyte, fiolin, el-bass, tuba og slagverk. Til sammen er 15 musikere er involvert med Rasmus Solem som produsent, produksjonen har tatt ca to år og Solem skal ha mye skryt for å være dyktig og veldig grundig i dette prosjektet.   

Et av målene med det han gjør er at tilhørerene skal få presentert den verbale poesien på en annen måte, nemlig via det musiske uttrykk. Melodiene er enkle og melodiøse og står i sterk kontrast til orkester akkompagnementet, som har en del uventede vendinger i seg. Han er opptatt av å forene motstridende elementer som det tonale med det atonale, orden mot kaos, lyd kontra stillhet og fra det planlagte mot det mer tillfeldige. 

”What strikes me when listening to I died for beauty is the elegancy of the songs and the arrangements. A highly fascinating album.”

www.lunakafe.com

Fre. 5 mai
Munkehaugen konsert scene 2. etg.
Kl.21.00. Dørene åpner med velkomstdrink kl. 20.00

Bill . 200.- ungdoms /studentpris 150.- inntil fylte 25 år.

Arr. Munkebusiness arr. forening

Paal Flaata fra Midnight Choir til Munkehaugen scene 28 april

Paal Flaata er kjent for sin usedvanlig vakre stemme og storslagne vokalprestasjoner. I 10 år frontet Paal Flaata bandet Midnight Choir, og i kraft av sin stemmeprakt satte han gruppa på det europeiske kartet. I disse årene rakk Midnight Choir å gi ut fem plater + to samlealbum. Spellemannspris fikk de for “Amsterdam Stranded” 1998. Som soloartist har Flaata gitt ut tilsammen 4 album; In Demand (2002), Rain (2005), Christmas Island (2007) og Old Angel Midnight (2008)

Fjorårets plate, «Wait by the Fire/ the Songs of Chip Taylor», brakte sangeren Paal Flata til et av USAs største musikkradioshow, «Mountain Stage», der han fremførte et knippe av sangene fra plata, sammen med opphavsmannen og pianist/ produsent Gøran Grini, til dundrende applaus. Den førte også Flaata til konserter på Nashvilles Broadway og til sjømannskirken i New York, i tillegg til en serie konserter i Norge.  I 2016 ble siste albumet i triologien ”Songs of...” sluppet, i den forbindelse skal Paal ut å spille, med seg har han Gøran Grini på tangenter. Det siste albumet i trilogien skal bli et dypdykk i Townes van Zandts solide, men i Norge ikke altfor kjente låtmateriale. Townes Van Zandt (1944-1997) fra Texas blir av mange regnet som låtskrivernes låtskriver.

Utgivelsen fikk også gjennomgående svært gode kritikker, gikk Top Ti på VGlista og skaffet Flaata en Spellemannprisnominasjon.
«Wait by the Fire» var planlagt og skapt som den første utgivelsen i en trilogi, der arbeidet nå har begynt på det andre volumet. Fokuset denne gangen vil bli satt på texas sanger/ låtskriver Mickey Newbury (1940-2002). Newbury var i sin tid den yngste låtskriveren som hadde blitt valgt inn i Nashville Songwriters Hall of Fame og han anses som foregangsmannen for den såkalte texasskolen av amerikanske sangere/ låtskrivere, som rett og slett teller noen av de aller beste amerikanske; Kris Kristofferson, Townes van Zandt, Guy Clark og Rodney Crowell.

Fredag 28.  April
Dørene åpner Kl.21.00
Fullpris: 250.- student/ ungdomspris 150.- maks 25 år.
Få billetter igjen.
http://www.ticketmaster.no/event/paal-flaata-billetter/523937
https://www.youtube.com/watch?v=PPahA0Ad228
Arr. Munkebusiness

Låtskriver aften med Einar Stokke Fadnes 21. April

Arendal låtskriver nettverk inviteterer til ekslusiv aften 21 april, kveldens vert er Bård Torstensen og sammen vil de dra igang en samtale om låtskriving for de fremmøtte. Flere lokale artister er invitert til å fremføre egne låter.

Einar Stokke Fadnes er låtskriver, gitarist, pianist og vokalist fra bandet Jim Stärk.

Einar Stokke Fadnes og Inge Sørbrøden er fra samme område utenfor Oslo, og de møttes gjennom sin felles musikkinteresse. De dannet Jim Stärk og hentet inn bla. trommeslager Tom Rudi Torjussen.

Debutalbumet Ten Songs And Hey Hey ble utgitt i oktober 2002, og var hovedsakelig basert på materialet som Einar brakte med seg til Oslo. Dette ga dem to nominasjoner til Spellemannprisen, som beste nykommer og beste pop-album. Da media valgte sine favoritter for 2002, var Jim Stärk blant Topp-10 på de fleste listene.

I slutten av april 2004 ble gjennombrudds-EP-en Morning Songs utgitt. EP-en ble den mest solgte i Norge gjennom alle tider. Singelen The Word That Makes You Sing ble utgitt tidlig i 2005, og de store radiostasjonene satte igjen bandet på høy rotasjon. Jim Stärk vant samtidig årets Alarmpris under Alarmprisen 2005.

Bandet utga sitt tredje album Jim Stärk like etter, og mottok igjen gode kritikker. Jim Stärk debuterte på 2.-plass på salgsstatistikken, med bare Madrugada foran seg, og solgte over 40 000 eksemplarer og kvalifiserte til platinumplate.

Fadnes jobber nå med sitt første soloalbum, hovedsakelig spilt inn i hjemmestudioet på Tromøy.

Dørene åpner kl 20.00, og fra kl 20.30 blir det låtskriverdialog og musikalske innslag fra gjestene utover kvelden.

Arrangementet er åpent for alleDørene åpner kl 20.00, og fra kl 20.30 blir det låtskriverdialog og musikalske innslag fra gjestene utover kvelden.

Arrangementet er åpent for alle :)


Einar Stokke Fadnes er låtskriver, gitarist, pianist og vokalist kjent fra bandet Jim Stärk. Siden oppstarten i 2001 har bandet utgitt fem album og en Ep, spilt hundrevis av konserter og hatt flere store radiohits.
Fadnes har i den siste tiden jobbet med sitt første soloalbum,
hovedsakelig spilt inn i hjemmestudioet på Tromøy.

Dørene åpner kl 20.00, og fra kl 20.30 blir det låtskriverdialog og musikalske innslag fra gjestene utover kvelden.

Arrangementet er åpent for alle :)


Einar Stokke Fadnes er låtskriver, gitarist, pianist og vokalist kjent fra bandet Jim Stärk. Siden oppstarten i 2001 har bandet utgitt fem album og en Ep, spilt hundrevis av konserter og hatt flere store radiohits.
Fadnes har i den siste tiden jobbet med sitt første soloalbum,
hovedsakelig spilt inn i hjemmestudioet på Tromøy.
Kveldens vert: Bård Torstensen (Clawfinger)


Lokale artister:
Egil S. Ødegård
Rebekka Falck
Jan Thygesen
Tomas Fianbakken
Nis Ross...
Arrangeres av:
Rytmisk fabrikk & Munkebusiness i samarbeid med
Arendal Låtskrivernettverk

Munkehaugen scene:
Anne Mihaila

Dørene åpner kl 20.00, og fra kl 20.30 blir det låtskriverdialog og musikalske innslag fra gjestene utover kvelden.

Arrangementet er åpent for alle :)


Einar Stokke Fadnes er låtskriver, gitarist, pianist og vokalist kjent fra bandet Jim Stärk. Siden oppstarten i 2001 har bandet utgitt fem album og en Ep, spilt hundrevis av konserter og hatt flere store radiohits.
Fadnes har i den siste tiden jobbet med sitt første soloalbum,
hovedsakelig spilt inn i hjemmestudioet på Tromøy.


Vi håper dere vil sette av denne kvelden til å være sammen med oss og høre på kveldens spennende låtskrivere :)


Billetter: 200,-
Student/ungdom under 25 år: 100,-


Fre. 21. April

Dørene åpner Kl.20.00 fra 20.30 blir det låtskriver dialog og musikalske innslag.


Fullpris: 200 student/ ungdomspris 100.- maks 25 år.
Arr. Arendal låtskrivernettverk,Rytmisk fabrikk og Munkebusiness.

«De Marvells» @Arendal Rock klubb påskejam. 12 April

Arendal Rock klubb har påsketradisjonen i behold i år også. Det blir også i år lokale innslag men kvelden toppes med det fabelaktig energiske bandet De Marvells.

De Marvells kommer fra ulik musikalsk bakgrunn men sammen har de funnet sitt egne dystre, energiske sound. De har uten tvil hentet mye inspirasjon fra band som Hawkwind og Savage Rose, The Allmann Brothers, men også fra Nick Cave, Pj Harvey og Tarantini-Soundtracks, og ikke minst fra hverandre. De har en energisk og dynamisk tilstedeværelse på scenen. Det er vanskelig å sjangersette De Marvells, men den dystre, sårbare, melodiøse og aggresive stemningen går igjen. Energien og melankolien i den kraftige vokalen til Christine Marvel ligger perfekt over den mørke, psykedeliske gitaren, de tunge trommene og den suggerende bassen.

De Marvells har spilt flere lokale konserter og festivaler. Etter en konsert de spilte i Halden fikk de et helside oppslag hvor overskriften lød
« I en tid da det er elektonikaartister som setter den kommersielle dagsorden,trenger verden ny rock. De Marvells tar jobben».
Musikk journalist Tom Skjeklesæther skriver at når han skulle fortelle om De Marvells til en bekjent i musikkbransjen,
måtte han ty til følgende beskrivelse av vokalisten; "som om man rullet Janis Joplin, Jim Morrison og Iggy Pop inn i en person. Backet av et tidlig Led Zeppelin."


Ons. 12. April

Program:
The Grand Fool
Morbid Massacre
Atmosphere
Leafy
De Marvells


Dørene åpner Kl.20.00
Fullpris: 200- student/ ungdomspris 150.- maks 25 år.
https://www.youtube.com/watch?v=cmKhG4NiWV0
Arr. Arendal Rock Klubb

Wacken Battle Agder 24 mars

Arendal Rock klubb og Rytmisk fabrikk står for årets Wacken battle. Det er utrolig høyt nivå på artistene som spiller i år. Vinneren går videre til landsfinalen 8.April i Bergen på Inside Rock Bar.

Wacken Open Air har hvert år siden 1990 blitt arrangert i den Nord-vest-tyske landsbyen Wacken. Den har med årenes gang vokst til å bli verdens største dedikerte Heavy Metal-festival. For å nevne noen dimensjoner, brer seg over nedklipte mais-åkre i tre landsbyer, og huser camp og festival-område for over 50.000 svartkledde musikk-entusiaster fra hele verden. Navn som Iron Maiden, Dimmu Borgir, Motorhead og In Flames er bare noen av de flere tusen bandene som har opptrådt fremfor feststemt ungdom i alle aldre. Årets festival går av stabelen 3-5. august. Arendal Rock-klubb arrangerer i denne forbindelse en «Wacken Battle» fredag 24.mars, en konkurranse der påmeldte band fra begge Agder-fylkene samt Rogaland skal overbevise en fagjury om at de har det som skal til for å komme videre til finalen i Oslo senere i vår. Premien er intet mindre enn å opptre fremfor tusenvis av publikummere på verdens største metal-festival!
Arendalsbandet Underwing er ett av bandene som skal opptre. Gitarist Thomas Myhren sier de meldte seg på fordi de tror på musikken sin, og ønsker å nå så langt som mulig.

"Å komme hele veien til selve Wacken Open Air hadde vært utrolig stort, da denne festivalen beskrives av mange som Metal musikkens mekka. Underwing spiller ikke konvensjonell metal, og vi håper vår egenart vil bidra til at vi skiller oss ut fra de andre kvalitetsbandene som deltar i Wacken battle", sier en engasjert Myhren. De øvrige bandene som skal delta er Vorbid fra Arendal, Efreeti fra Rogaland, Sobre Todo Nombre og Mental Dispair fra Kristiansand, samt Teardrown fra Kvinesdal.

Munkehaugen Scene
Fre.24 mars
Kl. 20.00
Bill 150/100 studentpris max 25 år.

Arr. Arendal Rock klubb støttet Rytmisk fabrikk

Canal street aktuelle Marte Wullf 17.mars

Året 2016 markerte Marte Wulff sitt 10-års jubileum som artist, og feirer det med norgesturné. Samtidig befester hun sin posisjon som en av Norges mest troverdige tekstforfattere og formidlere. Marte Wulff er en Spellemanns-nominert artist, komponist og tekstforfatter fra Kristiansand, bosatt i Oslo.

Etter sin siste soloutgivelse, der Marte Wulff gikk bort fra bandkonseptet for å utvide sin musikalske og kunstneriske horisont og spesialskrev all musikken til innspilling med fullt symfoniorkester, har hun nå rendyrket en særegen og direkte visepop. Singlene «Herje Fritt», «Gå Mæ Vill» og «Si det Sånn» har allerede blitt godt mottatt. Albumet «Marte Wulff» ble sluppet 23. september (2016 ) på Propeller Recording

Med «Marte Wulff» har hun gått inn for å lage et klassisk popalbum av høy kunstnerisk kvalitet - tidløst, tilgjengelig og fengende, umiskjennelig Wulffsk i uttrykket, og med stor tekstlig substans. Tekster som tar tak i tunge temaer på en poetisk, direkte og leken måte står i sentrum. Ut fra tekstene og musikken lyser et tydelig ønske om å formidle og å treffe mennesker der de er i sine liv.

- Jeg synger på dialekt fordi jeg søker direkthet og ikke ønsker å skjule meg bak noe. Kunst skal få gjøre litt vondt av og til, det kan det etter min mening komme mye godt ut av. For meg handler musikk først og fremst om å nå inn. Da føles det mest naturlig å skrive og synge på norsk, som jo unektelig er det språket jeg behersker best, forteller Wulff

 

Dørene åpner Kl.21.00  
Fullpris: 200- student/ ungdomspris 150.- maks 25 år.
Forhåndssalg: 200.-
http://www.ticketmaster.no/event/marte-wulff-billetter/523911
https://www.youtube.com/watch?v=LRcLdY5I9y4
Arr. Munkebusiness

Facebook: https://www.facebook.com/martewulff

Instagram: https://www.instagram.com/martewulff

Youtube: https://www.youtube.com/user/definitelyrecords

Spotify: https://play.spotify.com/artist/1cOFg9afBh6ZUBmtSSozd6

Sondre Lerche support @Miss Tati 8.mars

Sondre Lerche er et navn de fleste nordmenn mellom tolv og åtti kjenner til, etter en allerede lang og fruktbar karriere, bade som artist og tv-personlighet. Det er vanskelig å tro at mannen så vidt har rukket å fylle tretti!

Reisen som Sondre Lerche har hatt som artist de siste årene har vært virkelig spennende å følge med på. Please Pleasure. er i stor grad tatt med videre til Please , albumet han slapp i 2014, markerte en ny start for den etter hvert svært erfarne singer/songwriteren. Et album hvor Lerche var omringet av et større og mer sammensatt lydbilde enn noensinne. Synthene, gitarutblåsningene og energien fra Bergenseren har lenge vært en sterk låtskriver, er det derimot lagt ekstra mye arbeid ned i arrangementene. Sondre Lerche presser seg selv og bandet sitt til å gjøre oppbygninger og vendinger man sjeldent får innenfor indie rock her til lands.Pleasureog nye Please det kommer tydelig frem gjennom hele diskografien hans. På nevnte Pleasure er et velkomponert album som sjeldent gir lytteren lengre pustepauser. som vrir og vrenger seg mellom The Strokes-assosiasjoner og den mest støyfulle siden av nittitallets skrangle-indie. ,«Violent Game» og knytter låtene sammen på herlig vis. Videre har man andre høydepunkt som for eksempel nest siste låt på albumet, den syv minutter lange «Siamese Twin», gir fra seg svært tydelige Tame Impala-vibber, både rent sonisk, i trommerytmens driv og ikke minst basslinjene og tonen. Sistnevnte videreføres til «I Know Something That’s Gonna Break Your Heart», fem låter dypt i albumet, at både tempo og energi roer seg ned til et mykt og slentrende nivå. Låten før, «Siamese Twin»som et eksempel. Insisterende og kantete synthslag, 4/4 basstrommesalg og Sondre Lerche som messer om sin egen ambivalens til livet som helhet. Det er ikke før «Soft Feelings» Se på åpningssporet

Sondre Lerche er inne i sine mest ambisiøse år som artist, og Pleasure viser klart og tydelig at han ikke har planer om å roe ned tempoet på en god stund. Med en potent blanding av egenart og velplasserte musikalske referanser til flere av de beste aktørene innenfor det utvidede sjangerbegrepet indie rock.

Norgesturnéen blir hans mest omfattende så langt i karrieren, og er første del av en internasjonal turné som vil pågå gjennom hele året. Det splitter nye showet tar opp tråden der han etterlot sitt publikum etter slippet av det banebrytende albumet Please for to år siden.
Disse konsertene vil være en unik anledning til å oppleve helt nye låter fra Lerche, som avslører at han planlegger å slippe ny musikk allerede i høst.
Support . MISS TATI
Etter legendariske konserter over hele landet, fra Kirkenes i nord til Kristiansand i Sør, er Miss Tati klar med sitt debutalbum i april 2017. I sommer har hun vært å se på en rekke festivaler, bl.a. Vinjerock, Månefestivalen, Utkantfestivalen og Festidalen, samt spilt for barn & unge på MiniØya, Kulturfest Tøyen, Bergenfest Ung og VG-lista showet. Med sin unike sammensmelting av soul, hiphop, house og jazz drar Miss Tati på Norgesturné sammen med Sondre Lerche gjennom hele våren.
”Norwegian-Angolan singer Miss Tati’s ”Again and Again” seems like the perfect song to unleash the inner dance floor diva in all of us. A smooth mix of house and r&b.

Onsdag 8. Mars
Arrangementet er flyttet til et større lokale på Munkehaugen kultursenter.
Dørene åpner Kl.20.00
Full pris 300.- student/ungdomspris 220.- maks 25 år.

Forhåndssalg på Narvesen , 7 Eleven . Billetteservice/Ticketmaster
http://www.ticketmaster.no/event/sondre-lerche-billetter/511919
Sondre Lerche ny video:
https://www.youtube.com/watch?v=YaonucRt898
Miss Tati Video
https://www.youtube.com/watch?v=HCEOe79Q7zo
Arr. Munkebusiness

Pil &Bue support Dreamarcher

Pil & Bue:
Dette bandet har lenge vært en snakkis på den norske rockescenen og endelig kan vi presentere denne energiske og spennende duoen i Arendal. fra melodiøs pop til hard progrock.

Duo fra nord bestående av Aleksander Kostopoulos og Petter Carlsen. Har gitt ut to plater hittil.  «Duoen har kort fartstid, men har allerede rukket å sementere et uttrykk som er både egenartet, vitalt og etterlengtet. Tenk The Mars Volta, Radiohead, Kyuss og Biffy Clyro i en smørje. Høres ikke det gøy ut?» - Torgrim Øyre, Dagbladet Pil & Bue slapp sitt andre album ‘Forget the Past, Let’s Worry About the Future ‘ 29. januar 2016, og har spilt en rekke festivaler og klubbjobber i 2016. «Denne nordnorske duoen låter som et fullformat band. Petter Carlsen og Aleksander Kostopoulos fikser det utrolige på egenhånd. Det gjelder også live. Låten ‘Shakkakakka er et mektig kapittel i norsk musikkhistorie, det kan ikke forklares -komposisjonen må høres! Dette albumet beveger meg på så mange måter og kan vanskelig beskrives. Pil & Bue bør bli allemanseie. For meg er dette musikalsk terapi av ypperste sort.» - Stig Ødegaard, Scream Magazine (Topscore VI)
Med seg som support: Dreamarcher som også er Bylarmaktuelle i år.

Dørene åpner 21.00
Fullpris: 200- student/ ungdomspris 150.- maks 25 år.
Forhåndssalg: 180.-
Dørene åpner Kl.21.00
Arr. Munkebusiness i samarbeid med Arendal rock klubb.

Konsert program Høsten 2017

Munkehaugen scene har en fantastisk høst foran seg. Vi nevner spesielt Ida Jenshus som spilte på Canal Street i 2016, Kristian Kristensen som nærmest laget Beatles-tilstander på Skral Festival i 2017 og Thulsa Doom som er tilbake etter en pause på nesten 15 år. TD består av medlemmer fra Bare Egil Band, Brut Boogaloo og Black Debbath.

Konsertene til Munkebusiness arr. forening er støttet av Norsk kulturråd. De andre konsertene står Arendal rock klubb (1981) for som også er norges eldste Rock klubb.
Munkebusiness arr. Forening har fått ekstra støtte i form av nytt utstyr til 500.000 støttet av Musikkutstyrsordningen ( MUO ) og Gjensidige stiftelsen. Dette bla. fordi Munkebusiness har egne student - ungdomspriser og booker artister som også er populære bla. ungdom.


Program:

29.09 Vian .
"Ulidelig vakkert fra Kristiansandsbaserte VIAN"
VIAN er et Kristiansand-basert band, frontet av vokalist og låtskriver Elisabet Mjanger, samt produsent og bassist Vegard Kummen. Med bandmedlemmenes ulike bakgrunner skapes et uttrykk som henter inspirasjon fra mange forskjellige sjangere. Musikken er innovativ, sfærisk og nær med et vakkert og tidløst lydbilde.
I juni ble VIAN kåret til Ukas Urørt på NRK P3 Urørt med låta "Hvit støy"

https://www.youtube.com/watch?v=KzyXLP2a6-c

Arr. Munkebusiness.

6.10 Låtskriverkveld med Einar Fadnes(Jim Stãrk ) del 2. Jan Thygesen som er musiker og tekstforfatter vil føre en samtale med de inviterte. Denne gang vil låtskriverkvelden ha et eget fokus på tekster og gjester er :Camilla Susann Haug, Tomas Fianbakken, Arne Birketveit og Anne Mihaila.

Fri alder:

Arr. Munkebusiness i samarbeid med Rytmisk Fabrikks talentutviklingsprogram.

20.10 Subtrees - Singh

SubTrees spiller sort, elektronisk rock, med hjertet pent forankret rett utenfor proghjørnet av rockesekken, sa NRK og trillet 8/10 for SubTrees` 2 siste album "​.the other room.."(2016) og "Backyard" "(2013). Pompøst og intenst, lite og vart, metal og rock; Det er ikke så mange regler igjen for bandets musikk.  For etter snart 25 år hviskes grensene ut, og musikk handler om en følelse. Om stadig pågående sinne, frustrasjon, lykke og tilstedeværelse. Og å få lov til å spille det ut, live!
https://www.youtube.com/watch?v=s4tw9wJdxGY

Singh er et spennende band med arendalsrøtter. De har imponert med sine catcy låter på flere konserter.

Arr. Arendal Rock klubb

26.10. Kristian Kristensen

Kristian Kristensen har tatt Norge med storm det siste året og er på lang turné Han er A-listet med alle sine singler i lang tid på radio og solgte ut Rockefeller i 2016 på første forsøk like etter EP slipp. Han spilte bla. på årets Skral festival. Kristian Kristensen er tilbake med enda en ny låt og annonserer Norgesturné!
Kristian Kristensen har etablert seg som en av de virkelig store stemmene og låtskriverne her til lands. Publikum har omfavnet låter som «Kan du lære mæ?», «Varm» og «Du som snakke». følger gullstrupen fra nord i dag opp suksessen med singelen «Du e her», samtidig som han høstens turnédatoer. Noen vil sammenligne ham på linje med fjorårets komet Sondre Justad.

https://www.youtube.com/watch?v=8B65CWG6e0w
Få billetter: forhåndssalg. http://www.ticketmaster.no/event/kristian-kristensen-tickets/545073?language=en-us
2.etg. Munkehaugen scene.

Arr. Munkebusiness.

10.11. Thulsa Doom support De Marvells

Thulsa Doom kommer med et fantastisk nytt album i oktober etter en pause på nesten 15 år:) Bandet ble grunnlagt i 1999 av Ole Petter Andreassen (også kjent fra The Cumshots og Black Debbath). Et annet medlem er Egil Hegerberg, kjent fra Gartnerlosjen og Black Debbath. De kommer fra ulik musikalsk bakgrunn men sammen har de funnet sitt egne dystre, energiske sound.
https://www.youtube.com/watch?v=Djc0rtrffg0

De Marvells har uten tvil hentet mye inspirasjon fra band som Hawkwind og Savage Rose men også fra Nick Cave, Pj Harvey og Tarantino-Soundtracks. De har en energisk og dynamisk tilstedeværelse på scenen. Energien og melankolien i den kraftige vokalen til Christine Marvel ligger perfekt over den mørke, psykedeliske gitaren, de tunge trommene og den suggerende bassen.
https://www.youtube.com/watch?v=cmKhG4NiWV0&list=PLHfL357oZnYU9U_-SvExX0tKVS8BZ5pms

Forhåndssalg:
Få billetter http://www.ticketmaster.no/event/thulsa-doom-tickets/549321?language=en-us
Arr. Munkebusiness i samarbeid med Arendal Rock klubb

11.11. Ida Jenshus duo.

Til høsten slipper Ida Jenshus endelig nytt album! Før den tid kommer det også en live-utgivelse, og en splitter ny singel i august! I oktober er Ida Jenshus endelig klar med sitt nye album, 'Two Worlds', og endelig får vi gleden av å se Ida på en norsk scene igjen!
Første singel, ‘Greatest Love’, slippes 15.september og Ida sier følgende om den nydelige låta:
«Jeg tror aldri jeg har vært så spent før et låtslipp før. Det er spennende, men skremmende, å dele noe så personlig og selvutleverende».

Det føles viktigere og nærere enn noen gang. Denne gangen har jeg produsert platen selv. Det var viktig for meg å ha full kontroll i denne prosessen, sammen med fantastiske bidragsytere - kanskje fordi det er ekstra personlig denne gangen. "Greatest Love” er en naturlig førstesingel fra platen. Låten reflekterer lydbildet på albumet, som er mer nedstrippet enn før. Låten, historien og stemmen er mer i sentrum enn noen gang tidligere.

Få billetter i salg. http://www.ticketmaster.no/event/ida-jenshus-tickets/549319?language=en-us
Arr. Munkebusiness

24.11. Blodsmak, support Vanvidd

Blodsmak spiller en potent miks av allsangvennlig heavy og norske folketoner med hjertet naglet fast på utsiden av skjorta. Og de gjør det på rockespråket nynorsk!
Debutalbumet "Av jord er me komne" sparket inn døra og blåste av taket på folkrockscenen i 2014.
Oppfølgeren "Gjennom marg og bein" fra 2016 befester Blodsmaks posisjon som et helt unikt band i den norske rockefloraen, med vilt catchy melodier, inderlig vokal og riff som kan få Dovre til å slå sprekker.
https://www.youtube.com/watch?v=jSeQFVDWI84
Support:  Vanvidd er tilbake etter en pause og spiller folkmetal som heller mye mot blackmetal, denne gang med nye medlemmer i bandet.
https://www.youtube.com/watch?v=QuIJ0OT_npc

Arr. Arendal Rock klubb

9.12. Sprø Musikk fest.

Den aller første Sprø Musikkfestivalen ble arrangert på Eydehavn i 1982. og festivalen vokste frem til 1985. Festivalen har blitt arrangert med mer eller mindre jevne mellomrom i 22 år om enn i en noe nedskalert utgave.. Fra 2009 har det vært som et fast arrangement før jul på Munkehaugen Scene.
I år stiller bl.a Haugesundsbandet Im Nebel som spilte på Sprømusikk Festival på midten av 80 tallet, i tillegg stiller flere kjente og kjære sprømusikk-artister.
https://www.youtube.com/watch?v=ESE_POXm4tw


Arr. Munkebusiness og Crawling Chaos

http://www.ticketmaster.no/event/spro-musikk-fest-2017-tickets/550089?language=en-us

26.12 Rocklubbens Julejam

Arendal Rock Klubbs legendariske jam, alltid stappfullt hus og med aktuelle arendalsband.

Arr. Arendal Rock klubb

Programslipp 2017

Munkebusiness arrangør forening slipper sitt program og er stolt over å ha en rekke kjente navn på plakaten. Sondre Lerche, Miss Tati, Paal Flaata, Einar Stokke Fadnes fra Jim Stärk med låtskiver aften.
Program Munkehaugen scene vår 2017

Torsdag. 26. jan.
Numa Edema. Den norske artisten Numa Edema gikk med sin debutsingel «Delta Man» rett inn på A-listen hos NRK P1. Her blandes afrikanske rytmer og soul. Tittelsporet «Atlantis» er for eksempel en låt som omhandler den pågående flyktningkrisen; «Låten handler om hvordan flyktningene blir omtalt som én masse.
18.00 Vi får besøk av elever fra Dahlske vgs musikklinjen.
21.00 Numa Edema
Gratis til og med fylte 25 år.
Inngang 100.- for voksne Ingen alkohol servering.
Arr. Munkebusiness og Café Frekvens
 
Fredag. 24. feb.
Pil & Bue:  Pil & Bue er en energisk og spennende duo som består av Petter Carlsen og Aleksander ”Kosten” Kostopoulos. Musikken spenner seg fra melodiøs pop til hard progrock særpreget av en storslått vokal som gir deg gåsehud mellom tærne. Support Dreamarcher som er Bylarm aktuelle i år.
Dørene åpner 21.00
Fullpris: 200- student/ ungdomspris 150.- maks 25 år.
Forhåndssalg: 180.-
http://www.ticketmaster.no/event/pil-bue-billetter/523919

Pil & Bue https://www.youtube.com/watch?v=gG9VYLqb-6M
Dreamarcher https://www.youtube.com/watch?v=5FFy3bqVOTc&list=RD5FFy3bqVOTc#t=0
Arr. Arendal Rock klubb og Munkebusiness
 
Onsdag. 8. Mars.
Sondre Lerches support Miss Tati Arrangementet er flyttet til et større lokale på Munkehaugen kultursenter.
Sondre Lerche føk som et stjerneskudd inn på den norske musikkhimlen i med albumet «Faces down» i 2001. Siden den gang har artisten gitt ut syv album, senest «Despite the nigt EP » 2015, Ny plate er ventet i 2017. Lerche er også kjent som dommer i The Voice. Support: Miss Tati. Med sin unike sammensmelting av soul, hiphop, house og jazz drar Miss Tati på Norgesturné sammen med Sondre Lerche. Arrangementet er flyttet til et større lokale på Munkehaugen kultursenter.
Dørene åpner Kl.20.00
Full pris 300.- student/ungdomspris 220.- maks 25 år.
Forhåndssalg på Narvesen , Seven Eleven . Billetteservice/Ticketmaster
http://www.ticketmaster.no/event/sondre-lerche-billetter/511919
Sondre Lerche ny video:
https://www.youtube.com/watch?v=YaonucRt898
Miss Tati Video
https://www.youtube.com/watch?v=HCEOe79Q7zo
Arr. Munkebusiness
 
Fredag. 17.  Mars. 
Marte Wullf. Med plata «Marte Wulff» har hun gått inn for å lage et klassisk popalbum av høy kunstnerisk kvalitet 
Marte Wulff er en Spellemann-nominert artist, komponist og tekstforfatter fra Kristiansand, bosatt i Oslo. I 2016 markerer Marte Wulff sitt 10-årsjubileum som artist, og feirer det med norgesturné. Samtidig befester hun sin posisjon som en av Norges mest troverdige tekstforfattere og formidlere.

Dørene åpner Kl.21.00  
Fullpris: 220- student/ ungdomspris 150.- maks 25 år.
Forhåndssalg: 200
http://www.ticketmaster.no/event/marte-wulff-billetter/523911

https://www.youtube.com/watch?v=LRcLdY5I9y4
Arr. Munkebusiness
 
Fre. 24. Mars
Arendal Rock klubb arrangerer igjen Wacken Battle som finner sted for 14. gang i 2017.
Påmelding innen 15 februar. arendalrk@gmail.com
Dørene åpner Kl.20.00
Fullpris 150.- student/ ungdomspris 100.- maks 25 år.
Arr. Arendal rock klubb
Støttet av Rytmisk fabrikk  


Ons. 12. April
«De Marvells» @Påskejam. DeMarvells er for øyeblikket plateaktuelle. Det er vanskelig å sjangersette.De Marvells, men den dystre, sårbare, melodiøse og aggresive stemningen går igjen. Energien og melankolien i den kraftige vokalen til Christine Marvel ligger perfekt over den mørke, psykedeliske gitaren, de tunge trommene og den suggerende bassen.

Dørene åpner Kl.20.00
Fullpris: 200- student/ ungdomspris 150.- maks 25 år.
https://www.youtube.com/watch?v=cmKhG4NiWV0
Arr. Arendal rock klubb

Fre. 21. April
Einar Stokke Fadnes. Låtskriveraften med gjester. Fadnes er låtskriver, gitarist, pianist og vokalist fra bandet Jim Stärk. Siden oppstarten i 2001 har bandet utgitt fem album og en Ep, spilt hundrevis av konserter og hatt flere store radiohits. Fadnes jobber nå med sitt første soloalbum, hovedsakelig spilt inn i hjemmestudioet på Tromøy.
Dørene åpner Kl.20.00
Fullpris:  200 student/ ungdomspris 100.- maks 25 år.
Arr.  Rytmisk fabrikk og Munkebusiness.

Fredag 28.  April
Paal Flaata.  Trio nå med comeback i Midnight Choir er på turne våren 2017.
I 2016 ble siste albumet i triologien ”Songs of...” sluppet, i den forbindelse skal Paal ut å spille, med seg har han Gøran Grini på tangenter og Lise Voldsdal på fiolin. Det siste albumet i trilogien skal bli et dypdykk i Townes van Zandts solide, men i Norge ikke altfor kjente låtmateriale. Townes Van Zandt (1944-1997) fra Texas blir av mange regnet som låtskrivernes låtskriver.

Dørene åpner Kl.21.00
Fullpris: 250.- student/ ungdomspris 150.- maks 25 år.
http://www.ticketmaster.no/event/paal-flaata-billetter/523937
https://www.youtube.com/watch?v=PPahA0Ad228
Arr. Munkebusiness

Fredag 5. mai
Lawrence Scott Weiby. På tampen av 2016 gav han ut  plata  ”I died for beauty” , en konseptplate der han har tonesatt 12 dikt av den amerikanske 1800-talls poeten Emily Dickinson. Sangene ble skrevet i 1986, nøyaktig 100 år etter hennes død, men ble ikke spilt inn før 30 år senere. Et sterkt lokalt orkester som består av bl.a  vokal, kor, piano, saxofoner, trombone, fløyte, fiolin, el-bass, tuba og slagverk
Arrangementet er flyttet til et større lokale på Munkehaugen kultursenter.
Bill. 200.-
Dørene åpner Kl.20.00
Arr. Munkebusiness

Lørdag 20. Mai
Underwing: Plateslipp . Bandet sprenger sjangergrensene ved å blande funk, grunge og progressiv rock i en og samme pakke. Ble kåret til Årets talent @ Rytmisk Fabrikk 2016 og slipper debut EP «Kaela Upsweep» i Mai
I løpet av kort tid har Underwing blitt en livefavoritt på sørlandet og har sluppet låtene Paragon og Reaper digitalt.
«Mer info @ www.underwing.band

Dørene åpner Kl.21.00
Bill. 200.- student/ungdomspris 150.- maks 25 år.
Arr. Arendal Rock klubb


Fredag 2 . Juni
ProjectD  Electro-sammensetningen ProjectD (uttales Projected) er det Carl Hammarlund (Sverige ) som står bak. Nå bosatt i Arendal og byr på melodiøs
vokal kombinert med passe tunge beats, gjerne med teknologi inspirerte tekster og temaer. Nye sanger slippes fortløpende på bland annet Spotify (ProjectD) og Soundcloud.
Bill. 150.- student/ungdomspris 100.- maks 25 år.

Dørene åpner Kl.21.00
http://Soundcloud: www.soundcloud.com/ProjectedMusic
Arr. Munkebusiness