Munkehaugen kultursenter

Forsiden

Arendal platemesse lør. 30. Mars

Våren er her og ny platemesse, Den tradisjonelle platebutikken er i borte i de fleste norske byer. Platekompaniet var den siste større kjeden som måtte legge ned masse filialer på tross av satsing på noe vinyl . Dem som hovedsakelig satser på vinyl har nå en veldig økning.

Siden LP-platene kom i 1958, har utviklingen av platespilleren stått på stedet hvil. Til tross for forsøk på å bytte ut den mekaniske stiften med en laserstift, er i praksis platespilleren du får kjøpt i dag den samme typen som først kom på markedet. På platemesser kommer det unge og gamle med en enorm kunnskap om plateutgivelser og musikkhistorien. Nå får flotte platecover sjansen til og komme frem fra bortgjemte steder hyllene. Brukte vinylplater er i dag viktig salgsvare for musikkelskere. Noen av de mer sjeldne albumene får i dag veldig høye priser.

" Jeg synes det er stas med plater, jeg får mer ut av å gå dypt ned i en stemning slik du gjør på en plate. Det er mange andre som føler det sånn. Jeg er ikke ulik andre folk, sier tidligere Kaizers Orchestra-general, Janove Ottesen. "

Platemesse våren 2019 er rett rundt hjørnet. Gjør et kupp du også :)
Sted: Munkegt. 4. Arendal
Lørdag. 30. Mars
kl 12 - 15.00
Inngang kr 50.-

Arr: Munkebusiness