Gå til hovedinnhold

Forsiden

I Was a King er tilbake. fre. 11. okt.

10.10.2019
IWAK 2019
I Was a King er en av de de fremste representantene for en stadig mer utrydningstruet DIY/undergrunnspop-scene i Norge. Frontet av Frode Strømstad og Anne Lise Frøkedal, står bandet støtt fast ved troen på den gode melodien.
Billett I Was a King
«Slow Century», deres femte fullengder er ikke bare spilt inn i Strømstads hjemby Egersund, men også trykket på vinylpressen som Strømstad nylig har startet. Det er tolv konsise øyeblikk i skjæringspunktet mellom power- og indiepop. Et enkelt, energisk og fengende lydbilde, fundamentert i dobbelvokal, gitar, bass og trommer.
Platen er produsert av Norman Blake fra skotske Teenage Fanclub. Fritt for fiksfakserier, men i stedet spontant og gitarbasert med eviggrønne melodier mot enkle, men effektfulle arrangementer. Det sørvest¬landske trekkes som en rød tråd gjennom hele utgivelsen, både i fotografienes dokumentasjon av kystlandskap og trehusbebyggelse til tekstenes skildringer av karakterer og landskap.
Førstesingel «Bubble» sammenfatter felleskapet med band og produsent fullkomment. En ypperlig introduksjon til albumet som kommer 8. mars. Tre minutter med “jangly” gitarer, nydelige vokalharmonier og et refreng som fester seg i hodet etter første gjennomlytting.
I Was A King står i en stolt powerpop-tradisjon og har ikke lagt skjul på slektskapet til band som The Byrds, Big Star eller Teenage Fanclub. Bandet har gjort seg bemerket med flere Spellemann-nominasjoner og listeplasseringer, og har mottatt strålende kritikk både utenfor og innenfor landegrensene. I sin utrettelige søken etter perfekt pop og sonisk lykke har bandet tidligere samarbeidet med internasjonale størrelser som blant annet Sufjan Stevens, Robyn Hitchcock og Bill Rieflin fra R.E.M. og King Crimson.

Dørene åpner 21.00
Konsert 22.00
Billett: 250/ 200 Ungdom u. 26 år
Forhåndssalg: Billett I Was a King
Video her:
10.10.2019