Gå til hovedinnhold

Forsiden

Sprø Musikk fest lør. 7 des.

05.12.2019
20191129120633_00.jpeg Kunstner Signe Line Lundstrøm
Etter 38 år er framtida for Sprø Musikk like usikker som verdenssituasjonen ellers. Avhengig av hva som skjer med Munkehaugen kultursenter og scene, kan dette være året for den aller siste Sprø Musikk? Ikke vet vi?! I 13 år nå har Eydehavnsbaserte Crawling Chaos samarbeidet med Munkebusiness om arrangementet. Og vi er fortsatt tro mot vår ideologi: Å presentere annerledes, litt rar musikk som man ikke får oppleve andre steder. Sammen med lokale band & musikere som får presentere sine ting for et annerledes, litt rart publikum.

SPRØ MUSIKK  FEST 2019
Billetter Sprø musikk

Årets program, i den rekkefølge de opptrer: 19.00 - 24.00

PÅL ASLE PETTERSENArbeider som lydkunstner, komponist & musiker. Har bl.a. Laget musikk for scenekunst, video & film. I tillegg driver han konsertserien & plateselskapet Zang, som også har stått bak en rekke kurs og workshops i musikk og teknologi. Famlende Forsøk hadde gleden av å opptre sammen med Pål Asle i Stavanger høsten 2018. Etter at han måtte melde forfall ifjor, av helsemessige årsaker, ser vi frem til å få han til Sprø Musikk iår!

MANDELSTANGEN
Blant de mest populære innslagene på seinere års Sprø Musikk, er bandet Handelstanden, frontet av skogpoeten Brt. I år er sjefen sjøl i India, og halve bandet har andre presserende (& bedre betalte) oppdrag. Men entertaineren Kjetil Engen stiller aleine, som Mandelstangen, med Brt i ny pappfigur & resten av bandet på box. Vi er lovet et kvarter med god underholdning!

DRAGENS FORSØK
Bandet er en spesialbestilling til årets Sprø Musikk & har aldri spilt sammen før. Ledet av trommslager & perkusjonist André Drage Haraldsen, som er aktiv i flere band og som iår har utgitt albumet «Tip The Scale» med bandet av samme navn. Med seg har han saxofonisten Dario Fariello, som er en internasjonal størrelse innen improvisasjons musikken, og som har deltatt på Sprø Musikk tidligre. Sindre Bjerga er et like kjent navn i støy/elektronikk sjangeren, han er nylig tilbake etter en  Japan turné og har vært knyttet til sprø musikk miljøet flere år nå. Sist & allerminst, har de fått lokket med seg 2 lett skeptiske medlemmer av lokalbandet Famlende Forsøk, på bass & gitar. Ingen av dragene aner hva de andre dragene har fore denne kvelden...

WINTHERSTORMER
Dette er elektronisk musikk av den gamle skolen. De stiller med et fjell av modulære synter & analogt utstyr, du finner ingen pre-programmerte laptop løsninger her. Inspirert av Berliner skolen innen elektronika, tenk Tangerine Dream og Conrad Schnitzler. Selv kaller de musikken sin for «woodwork». De har holdt på i 18 år og slapp ifjor CD albumet «D.E.S.H.». Vi er stolte over å ha fått dem til Sprø Musikk & vi gleder oss!

LOS ALFONSINOS
Bandet har bakgrunn i Coalmine 5 og Tzar Deans som er velkjent i Sprø Musikk sammenheng. Iår spiller de angivelig latino inspirert drone-elektronika, der alt handler om fisk. Noe som ikke har noen som helst sammenheng med hovedmannens daglige virke som havforsker. Blobb blobb.

PECHBLEND
To manns elektronika, kanskje det moderne motstykket til Wintherstormer, her er det masse programmering, som vexler fra dance til techno til ambient, de spilte på Sprø Musikk for 2 år siden, hva de har å by på dette året vet ingen.

ATMOSPHERE
Er et spacerockband som har spilt på Sprømusikk før med forskjellige konstellasjoner. Ledet av bassisten fra legendariske Brød & Sirkus. Musikken er skrevet for anledningen, gjester denne gang er Tomas Fianbakken gitar med pedaler og Ottar Vigerstøl trommer.

COMMUNITY SERVICE
Med musikere fra Vorbid som er et velkjent progressivt trash-metal band fra Arendal, som bl.a. har deltatt på store heavy rock festivaler som Wacken Open Air i Tyskland og Bloodstock Open Air i England, og som i 2018 slapp det kritikerroste debutalbumet «Mind». Da vi hørte deres glitrende tolkning av King Crimson klassikerer «20th Century Schizoid Man», tok vi umddelbart kontakt med bandet, som sa ja til å stille, ikke som Vorbid, men som deres progressive alter ego COMMUNITY SERVICE.
Lør. 7. des
18.30 Dørene åpner
19.00 - 24.00 konsert
Bill . 250. - 200 Ungdom u 26 år

Arr. Crawling Chaos og Munkebusiness

Billetter Sprø musikk
Arr: Crawling Chaos & Munkebusiness
Kunstner for årets plakat er nok en gang Signe Line Lundstrøm.

Arr: Crawling Chaos & Munkebusiness

05.12.2019