Munkehaugen kultursenter

Nyheter

Les mer »  01.01.1970

Vårprogram

Munkebusiness arr. forening og Arendal Rockklubb er stolt av å presentere vårprogram. Lokalet har plass til 70 stk. så her kommer man tett på artistene. Mange av artistene som har vært på scenen skryter at det er veldig spesielt og komme så nære publikum. Her er også noe for enhver smak. Med blanding av blues, rock, pop, hardrock og americana.
Les mer »  24.01.2019

Workshop og konsert med Terje Kinn og Knut Hem

Kurs og konsert sesongen starter med to av musikerne til " Meget i sløyd". Navnet kommer fra en av platene til Øystein Sunde. Det blir akustisk bluesduo, de spiller gammel delta blues og moderne musikk i samme stil.
Les mer »  18.01.2019

Astrorock - foredrag

Astrorock - en kosmisk reise gjennom rockens historie» Musikk og kunnskap om romfart/verdensrommet.
Pål Brekke er forsker, foredragsholder, forfatter og blogger. Han vokste opp i Arendal. Pål Brekke har bakgrunn som solfysiker ved Institutt for Teoretisk Astrofysikk
Les mer »  10.01.2019

Første programslipp 2019 Munkehaugen scene

Vi er stolt av å presentere de første datoene for konsertsesongen. i januar får vi besøk av Terje Kinn og Knut Hem også kjent for sitt samarbeid med Øystein Sunde. Deretter kommer det spennende bandet SKAAR med Progressive Eclectic Rock. Tove Bøygard er en singer/songwriter fra Ål i Hallingdal.
Les mer »  20.12.2018

26. des Juleblot med Arendal Rock klubb

Tradisjonen tro, Julens rockebegivenhet med med band utenbys fra og lokale på scenen. Arendal Rock klubb inviterer til juleblot og gleder seg masse til årets lineup.
Les mer »  19.12.2018

Sprømusikk fest. Lør. 8. des.

I år har vi gjester fra utlandet, Zan Hoffmann fra USA og Megafon fra Danmark blandt mange andre. Sprø Musikk er musikk utenfor allfarvei, musikk for de rare, de litt skeive og de som ikke tar seg sjøl altfor høytidelig. Etter de første årene i skogen og andre steder på 80- 90 tallet har minifestivalen vært på Munkehaugen scene. Siden konserten ble utsolgt tidlig ifjor har vi utvidet til større kapasitet. Forhåndssalg.Ticketmaster.no
Les mer »  04.12.2018

Fre. 30.nov. Radiojørn support Bong temple

Radiojørn er en velbalansert blanding av diesel-seig doom og groove metal fra Flekkefjord, de synger i tillegg på flekkefjordsdialekt. Supportbandet Bong Temple gjennoppstår for anledningen, arendals svar på Black Sabbath.
Les mer »  27.11.2018

Møtested for skeiv ungdom onsdager

Vi har den siste tiden hatt besøk av en fin gjeng med skeiv ungdom hver onsdag. Gruppen kaller seg selv Skeiv Ungdom Aust Agder.
Les mer »  22.11.2018

Låtskriverkveld og Q&A Torgeir Waldemar

Spesial guest: Torgeir Waldemar. Samtale ( Q&A) med Torgeir Waldemar Moderator Jan Thygesen. Arendal Låtskrivernettverk har siden juni 2017 hatt samlinger ca en gang i måneden på Munkehaugen. Med låtskriving i sentrum og en frivillig «hjemmelekse» til hver gang,
Les mer »  15.11.2018

Electronica//Alpine Those Myriads//Petchblend//Howard Maple

Vi forsøker igjen og bidra til at elektronisk musikk kommer på scenen i Arendal. Det er først to lokale artister som vi har presentert før, men denne gang inviterere vi inn en spennende artist med lang fartstid. Alpine Those Myriads er et prosjekt som vi finner helt tilbake til Quartfestivalens dager i 2003. Vi kan vente oss masse spennende visuals noe som kler denne sjangeren spesielt godt.
Les mer »  06.11.2018

The Northern Belle fre. 2. nov.

Det skyller en bølge av norsk kvalitetscountry- og americana over oss – en tendens som har pågått i flere år nå. Blant pionerene i denne nye bevegelsen finner vi The Northern Belle.Snakk om pangstart. Det moderne indiecountrybandet The Northern Belles tredje album åpner med den hypermelodiøse «You’re Gonna Leave», en låt så fin og frisk i farten at man får lyst til å tatovere «gammal Taylor Swift!» på overarmen.
Les mer »  26.10.2018

Frøkedal og familien Fre. 19. okt

Den alltid aktuelle Anne Lise Frøkedal er tilbake også kjent under artistnavnet Frøkedal. 2015 debuterte hun som soloartist. Hun ble nominert til Spellemannprisen 2016 i klassen indie for debutalbumet "Hold on Dreamer". Siste platen "How we made it" ble sluppet i august 2018.
Les mer »  11.10.2018

Fre 5. okt. Timeworn support Sjøgress

Timeworn er et norsk metalband fra Vøyenbrua i Oslo bestående av medlemmer med lang fartstid i den norske DIY-hardcore/metalscenen.
Les mer »  04.10.2018

Solveig Andersen trio 28. sept

Solveig Andersen har akkurat hatt suksess i helgen som var sammen med Agder Brass i Trefoldighetskirken.
En av Arendals største lokale vokaler holdt for første gang konsert med Sørlandets fremste Brass Band og er klar også på Munkehaugen scene.
Les mer »  24.09.2018

Program Munkehaugen scene

Vi presenterer høstens program og første konsert er utsolgt. Interessen for pogo Pops har vært spennende og det blir en intimkonsert for dem som har vært tidlig ute og sikret seg billetter. Ellers er vi veldig glad for å ha Anne Lise Frøkedal med familien tilbake. The Northern Belle har røtter i Åmli og er et nytt friskt pust i norsk americana miljø.
Les mer »  03.09.2018